Auto huren op vakantie

Er zijn veel sites die het aanbod van de verhuurders op een rij zetten: Rentalcars, AutoEurope, Holidaycars, Arguscarhire. Kayak zit hier weer boven (maar zit in dezelfde groep als rentalcars).

Vroeg reserveren is altijd goed. Kijk een of twee weken voor vertrek naar de prijzen, die kunnen gedaald zijn (buiten het hoogseizoen). Annuleren is kosteloos (tot 48 uur) dus overstappen naar een goedkoper aanbod is mogelijk.

Brandstof

Bij Prepaid betaal je extra voor een volle tank, aan het eind mag hij leeg ingeleverd worden. Nadelen:
Voor die brandstof wordt geen voordelige prijs gerekend, leeg inleveren is moeilijk (vol inleveren niet) en Als je weinig kilometers rijdt, is wat overblijft voor de verhuurder. Vol tot vol is dus gunstiger, maar op sommige locaties wordt alleen prepaid aangeboden.

Verzekering
Het eigen risico bij mini of economy is ongeveer 700-1200 euro. Dit bedrag wordt gereserveerd op de creditcard bij het ophalen. Dit is het maximum bedrag bij diefstal en beschadiging.
Rentalcars bij voorbeeld biedt schadebescherming aan voor 7-10 euro/dag en vraagt Waarom zou u meer betalen voor dekking aan de balie van het autoverhuurbedrijf?
Klopt: de premie die die bedrijven vragen zijn torenhoog. Maar 7 euro is ook veel omdat de kans dat die dag de auto beschadigd of gestolen wordt toch kleiner is dan 7 op 1100. En kleine krassen of deuken hoeven niet vergoed te worden.

VerzekerVoordelig geeft advies en verklaart alle afkoringen (THW, ALI, CDW etc.)